Sensorgruppen erbjuder produkter och tjänster inom sensor, plc, nivå & statisk elektricitet

UWT – Nivåmätning med radar

27sep

Radarsensor

UWT – Prisvärd nivåmätning med beröringsfri radar

NivoRadar 4100 och 7000 är en radar nivåmätning med en mätnoggrannhet på ±2mm och konfigureras enkelt via mobilenheter via UWT-LevelApp. Mätningen utförs ut upp till antennen utan blockeringsavstånd i övre zonen.

Matningsspänning 12 – 35 V DC. Utgång 4…20mA, 2-ledare, HART. IP68 dränkbar.

Godkännande för ATEX Zone 0, 0/1, 20, 20/21.

En beröringsfri radar med en fantastisk mätfrekvens på 80GHz FMCW vilket gör den speciellt lämpad för nivåmätning i de flesta fasta ämnen samt i applikationer där materialet har en ledningsförmåga ner mot DK 1,1. Det gör den lämplig att mäta mot plast, sädeskorn, sågspån och andra liknande material och kan enkelt anslutas till våra visualisering system Nivotec.

NivoRadar® 4100 används huvudsakligen i lagringssilor för nivåmätning av fasta material.Med den smala mätstråle på 4 ° och ett mätområde på 0-30m. Gör att sensorn är lämplig för stora och medelstora silos. Innehållande exempelvis plast, sädeskorn, sågspån och andra liknande material lämplig för en mängd olika applikationer inom alla industrisektorer.

NivoRadar® 7100 används huvudsakligen i lagringssilor för nivåmätning av flytande media. Med den smala strålen på 8° och ett mätområde på upp till 8 meter gör att sensorn blir till en komplett lösning för ett brett spektrum av applikationer inom beröringsfri mätteknik.

NivoRadar® 7200 används huvudsakligen i lagringssilor för nivåmätning av flytande media. Med den smala strålen på 8° och ett mätområde på upp till 15 meter gör att sensorn blir till en komplett lösning för ett brett spektrum av applikationer inom beröringsfri mätteknik. Med genoskinligt lock för displayvisning av nivån lokalt.

NivoRadar konfigureras enkelt via mobilenheter via UWT-LevelApp​​​​​​​ via Bluetooth trådlös kommunikation upp till 25m,​​​​​​​

Gå vidare till Radarmätning